Ο διασημότερος οίκος υψηλής τέχνης στη χειροποίητη κορνίζα!

Ο διασημότερος οίκος υψηλής τέχνης στη χειροποίητη κορνίζα!

Ο διασημότερος οίκος υψηλής τέχνης στη χειροποίητη κορνίζα!Liberakis-logo-01

Ο Ευάγγελος Λυμπεράκης -συνεχιστής της τέταρτης γενιάς με παράδοση στην κατασκευή χειροποίητης κορνίζας και στην αναστήλωση παλαιών έχει διακριθεί με εύφημες μνείες,ευχαριστήρια, αλλά και το ύψιστο –παγκοσμίως- ειδικό βραβείο χρυσώματος από το City and Guilds και από Worshipful Company of Painter-Strainers, στο Λονδίνο.

Του Γιάννη Αρμουτίδη – My Mykonos Free Press

Στην ίδια διεύθυνση, στην οδό Σόλωνος 19 στο Κολωνάκι (Τηλ. 210 3616115, elymperakis@gmail.com, www.lymperakis.gr, Instagram: lymperakis_frames, Facebook:Lymperakis Frames), ακολουθεί τα χνάρια του προπάππου του Αναστάσιου -ο οποίος από το 1890, στο Βόλο, κατασκεύαζε κορνίζες και χρύσωνε τέμπλα στις εκκλησίες του Πηλίου- του παππού, αλλά και του πατέρα του, φιλοτεχνώντας κυριολεκτικά κορνίζες-κοσμήματα, αληθινά έργα τέχνης!

Με τεχνικές σύγχρονες αλλά και κλασικές -σ’ ένα κατάστημα εργαστήρι τέχνης, που αποπνέει τον αέρα της αεικίνητης δημιουργίας, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης και επιχειρηματίας κατασκευάζει κορνίζες ζωγραφισμένες στο χέρι (παρέχοντας τη δυνατότητα επιλογής του σχεδίου της κορνίζας που μπορεί να επιχρυσωθεί με καθαρό χρυσάφι από 18-23 καράτια).

Σχεδιάζει πασπαρτού -σε πολλά σχέδια, χρώματα, μεγέθη, αντιόξινα, υφασμάτινα (σε πάχη από 3 χιλιοστά έως και 6 χιλιοστά), καθώς και σε μεγέθη που φτάνουν το 120 x 160cm- μέχρι περίτεχνες χειροποίητες, ξυλόγλυπτες κορνίζες για έργα ζωγραφικής, πίνακες, κάδρα και καθρέπτες.

Με εξειδίκευση στην επικόλληση οποιουδήποτε υφάσματος -σε χαρτόνια εισαγωγής κορυφαίων οίκων του εξωτερικού- διαθέτει το μοναδικό ταλέντο να προσδίδει στο κάθε έργο μια αυθεντική μοναδικότητα.

Δρυινες-10Οι δρύινες κορνίζες -από μασίφ ξυλεία- με σχέδια πρωτότυπα και αυστηρά εμπνευσμένα για κάθε έργο ξεχωριστά, καθιστούν τον οίκο κατασκευής κορνιζών Λυμπεράκης, εκτός από μοναδικό και πολυβραβευμένο!

Αφού έχει εισπράξει εύφημες μνείες από τα μεγαλύτερα ιδρύματα εκθέσεων έργων της Ελλάδας, αλλά και την Εθνική πινακοθήκη.

Ακολουθώντας τις νόρμες και τις γραμμές του 21ου αιώνα, εξειδικεύεται σε κατασκευές που καλύπτουν κάθε σύγχρονη ανάγκη, δημιουργώντας μοντέρνες κορνίζες με ενσωματωμένο φωτισμό, κορνίζες για τηλεοράσεις και περίτεχνα αντικείμενα, αλλά και κατασκευές από ανώτερης ποιότητας πλεξιγκλάς για την φιλοξενία πρωτοπόρων έργων τέχνης ή συλλεκτικών αντικειμένων.

Για ειδικές περιπτώσεις (συλλέκτες ή μουσεία), ο οίκος παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής πλεξιγκλάς ή τζαμιού με φίλτρα UV 100 και anti-reflect, εξασφαλίζοντας απόλυτη ευκρίνεια και προστασία.

Επίσης, εξειδικεύεται σε ειδικής κατασκευής plexi glass με βίδες χρυσές ή ασημί για το κλείσιμο των δύο επιφανειών, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα ανοίγματος και αντικατάστασης του εκθέματος, αφού η τεχνική κολλήματος των δύο επιφανειών -η οποία παρέχεται επίσης- καθιστά το άνοιγμα τους αδύνατο.

πλεξιγκλας

Με την πείρα τεσσάρων γενεών, ο δημοφιλής οίκος του Κολωνακίου αναλαμβάνει παλιές ή κατεστραμμένες κορνίζες, οι οποίες έχουν διαβρωθεί από το χρόνο, «συμπληρώνοντας» τα κομμάτια που λείπουν -με κατασκευή καλουπιού- στοκάροντας, χρυσώνοντας και πατινάροντας, έτσι ώστε να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα.

Σε μία τέτοια διαδικασία, υπάρχει διαρκή ενημέρωση για το κάθε στάδιο συντήρησης, ενώ υπολογίζεται άμεσα το κόστος και ο χρόνος αποκατάστασης τους.

Επαναστατική –για τον οίκο- θεωρείται η μέθοδος αντιγραφής κάθε είδους κορνίζας, ακόμα και από φωτογραφία.

Μέσα στις παροχές του καταστήματος ανήκουν η επιχρύσωση κάθε είδους επιφάνειας επίπλου με φύλλα χρυσού ή ασημιού, η αλλαγή πατίνας σε κορνίζα ή καθρέπτη, η διάθεση πλούσιας γκάμας από παλιές κορνίζες που μπορούν να προσαρμοστούν σε έργα τέχνης,
στηριζόμενοι στην αρχή που ίσχυε.

Το ότι δηλαδή η κορνίζα που επιλεγόταν για ένα πίνακα ζωγραφικής, ήταν συχνά το ίδιο ή ακόμα ακριβότερη από το έργο τέχνης, αφού αποτελούσε προέκτασή του.

 

2140